PO - PÁ / 9:00 - 17:00
+420 602 103 257
+420 606 755 792
VORÁČEK s.r.o.
Prodáváme elektro od roku 1995
10 000+ spokojených zákazníků
Zapalovací set (RapidFire zapalovací komín, 2kg nových briket Weber, 6ks podpalovacích kostek) v ceně 899 Kč
Performer Deluxe GBS Gourmet je gril na dřevěné uhlí s maximálním vybavením pro zahradní kuchyni. Se všemi výhodami Master-Touch GBS nabízí zároveň velkou grilovací plochu, extra velký pracovní stůl v komfortní výšce a nádobu na zásobu uhlí. Praktický, odnímatelný časovač, který je zabudovaný, umožňuje stálou optimální kontrolu času. Rychlé zapálení briket zaručuje plynový zapalovač Touch-N-Go.
Je spousta grilů, které se těm od Webera podobají sice opticky, nikoli však svou kvalitou. Weber grily mají extrémně dlouhou životnost díky rámové konstrukci včetně poklopu, kotli, případně grilovací vaně a všem vnitřním částem, jako např. hořákům a zapalovacím a čistícím systémům.
Poklop a kotel se vyrábí z vysoce kvalitní, silnostěnné oceli s nízkým podílem uhlíku. Ta se optimálně pojí s porcelánem, kterým je povrstvována při 870° C. Jedná se o specifický proces smaltování, který umožňuje dokonalé přilnutí vrstvy porcelánu k oceli. Výsledek se pak projevuje při zahřívání a ochlazování grilu, kdy se ocel a porcelán naprosto rovnoměrně roztahují a pak zase smršťují. Tato vlastnost absolutně vylučuje oprýskávání porcelánové vrstvy vlivem teplotních změn a zaručuje tak tu nejlepší ochranu před nepříznivými povětrnostními podmínkami.
Dalším příkladem pro použití vysoce kvalitních materiálů jsou grilovací rošty. U kotlových grilů jsou palivové a grilovací rošty vyrobeny z masivní oceli, grilovací rošty jsou navíc poniklovány nebo jsou z nerezové oceli. Rošty plynových grilů jsou z porcelánem smaltované litiny nebo masivní nerezové oceli. Modely řady Weber Q jsou vybaveny litinovým, porcelánem smaltovaným grilovacím roštem. (výjimkou jsou elektrické grily)
Předností této techniky ve srovnání s použitím šroubů je vyšší odolnost vůči korozi a méně práce při montáži grilu.
Všechny díly, které přivádějí plyn do grilu jsou u Weber grilů předmontovány. Což ušetří práci a zároveň zvyšuje bezpečnost. Koncový spotřebitel tak nemůže díly při montáži zaměnit nebo nesprávně namontovat. U každého plynového grilu je ještě ve výrobě testována funkčnost zapálení.
Bezpečí koncového uživatele je pro společnost Weber jednou z priorit. Proto se nespoléháme na namátkové kontroly, ale provádíme i u nakoupeného materiálu obsáhlé kontroly. Každé zboží je kontrolováno z hlediska funkčnosti i kvality. Každý gril je ještě před zabalením opticky zkontrolován. Co se týká plynových grilů, jsou u každého jednotlivě znovu testovány zapalování a nepropustnost. Poruchy jako např. netěsnící přívod plynu jsou tímto u každého grilu vyloučeny. Zaručujeme neměnnou kvalitu všech dílů u každého grilu.
Produkujeme výrobky o vysoké kvalitě, a proto poskytujeme až 25-ti letou záruku na naše produkty. Zde si můžete přečíst víc o zárukách.
Některé jsou zábavné, některé neobyčejné - příběhy o vynálezcích a vynálezech. Do řady těch „neobyčejných“patří i nápad udělat z bóje gril s poklopem. George Stephen takto přišel k první myšlence na kotlový gril a jím a mnoha následnými modely vnesl revoluci do nejprve americké a následně i globální kultury grilování.
Doba před vynálezem kotlového grilu se vyznačovala používáním cihlových grilů. Pro celou Ameriku bylo typické používání otevřených grilů postavených z cihel. Nevýhod sebou tyto grily nesly několik: nebyly mobilní, při nepříznivém počasí díky chybějícímu poklopu nebyly použitelné a často způsobovaly požár. Kromě toho ani kulinářský požitek nebyl nijak valný: poletující popel se usazoval na oblečení i na mase a to, co nakonec skončilo na talíři, bylo často připálené a špatně uvařené.
Jako velký příznivec grilování, milovník dobrého jídla a otec jedenácti dětí se George Stephen vždy znovu zlobil kvůli všem těmto svízelům, které grilování provázely. Za špatného počasí byl člověk nucen hledat si nějaké přístřeší a nechávat tak hořící cihlový gril bez kontroly.
George Stephen se na nevyhovující situaci nejenom zlobil, ale hledal i řešení. Po mnoha experimentech ho v roce 1952 přivedl při plachtění pohled na bóji k rozhodujícímu nápadu. Rozdělil kovovou bóji na dvě části, spodní použil jako kotel, opatřil ji nožkami a horní část bóje použil jako poklop - prototyp kotlového grilu byl na světě a tím i položen základ pro společnost Weber–Stephen Products Co.
Tento nový způsob grilování přinesl zásadní změnu - a to kontrolovatelnost procesu grilování. Přestože dosažení rozmanitosti při přípravě pokrmů na grilu nebylo původním Stephenovým cílem, mohlo díky jeho vynálezu volit mezi pomalým, nepřímým a rychlým, přímým grilováním. Dnes světoznámý Weberův kotlový gril proměnil v krátké době vzhled amerických zahrad a stal se symbolem grilování.
Kotlový gril byl po počátečním váhání s nadšením přijat a cihlové grily se staly rázem reliktem minulosti. George Stephen založil společnost © Weber-Stephen Products LLC a začal grily vyrábět ve velkém s cílem, aby grily byly nejen inovativní, ale měly i dlouhou životnost. Krátce řečeno: kladl důraz na spojení vysoké kvality a z ní vyplývající dlouholeté praktické užitkovosti výrobků.
Dnes se Weber grily užívají po celém světě. Žádný div, protože při rozmanitosti receptů a postupů jde v podstatě o dvě věci: plnohodnotnou chuť a nekomplikovanou přípravu pokrmu.
George-Stephen Weber GrillGeorgu Stephenovi vděčíme za mnohé. Teprve jeho vynález poklopu umožnil rozmanitost při grilování. Gril funguje jako horkovzdušná trouba a mezi jiným umožňuje šetrnější postupy při přípravě pokrmů jako je např. nepřímé grilování.
Grilovací plocha: | grilovací rošt Ø 57 cm |
---|---|
Madla: | tepelně odolné z duroplastu |
Tepelný štít na madle poklopu: | Ano |
Dávkovač briket: | Ne |
Barva: | černá |
Rozměry: | 112 x 118,5 x 75 cm VxŠxH |
ID produktu: | 31191 |
Grilovací plocha | průměr 57 cm |
---|
Grilovací plocha | 57 cm |
---|
Grilovací plocha | grilovací rošt Ø 57 cm |
---|