PO - PÁ / 9:00 - 17:00
+420 602 103 257
+420 606 755 792
VORÁČEK s.r.o.
Prodáváme elektro od roku 1995
10 000+ spokojených zákazníků
Plynový gril Spirit E-315 se třemi hořáky má velkou grilovací plochu a praktické postranní stolky, kam můžete odkládat tácy s jídlem. Zavěste obracečku a kleště na háčky na náčiní, abyste měli vše potřebné po ruce.
Je spousta grilů, které se těm od Webera podobají sice opticky, nikoli však svou kvalitou. Weber grily mají extrémně dlouhou životnost díky rámové konstrukci včetně poklopu, kotli, případně grilovací vaně a všem vnitřním částem, jako např. hořákům a zapalovacím a čistícím systémům.
Poklop a kotel se vyrábí z vysoce kvalitní, silnostěnné oceli s nízkým podílem uhlíku. Ta se optimálně pojí s porcelánem, kterým je povrstvována při 870° C. Jedná se o specifický proces smaltování, který umožňuje dokonalé přilnutí vrstvy porcelánu k oceli. Výsledek se pak projevuje při zahřívání a ochlazování grilu, kdy se ocel a porcelán naprosto rovnoměrně roztahují a pak zase smršťují. Tato vlastnost absolutně vylučuje oprýskávání porcelánové vrstvy vlivem teplotních změn a zaručuje tak tu nejlepší ochranu před nepříznivými povětrnostními podmínkami.
Dalším příkladem pro použití vysoce kvalitních materiálů jsou grilovací rošty. U kotlových grilů jsou palivové a grilovací rošty vyrobeny z masivní oceli, grilovací rošty jsou navíc poniklovány nebo jsou z nerezové oceli. Rošty plynových grilů jsou z porcelánem smaltované litiny nebo masivní nerezové oceli. Modely řady Weber Q jsou vybaveny litinovým, porcelánem smaltovaným grilovacím roštem. (výjimkou jsou elektrické grily)
Předností této techniky ve srovnání s použitím šroubů je vyšší odolnost vůči korozi a méně práce při montáži grilu.
Všechny díly, které přivádějí plyn do grilu jsou u Weber grilů předmontovány. Což ušetří práci a zároveň zvyšuje bezpečnost. Koncový spotřebitel tak nemůže díly při montáži zaměnit nebo nesprávně namontovat. U každého plynového grilu je ještě ve výrobě testována funkčnost zapálení.
Bezpečí koncového uživatele je pro společnost Weber jednou z priorit. Proto se nespoléháme na namátkové kontroly, ale provádíme i u nakoupeného materiálu obsáhlé kontroly. Každé zboží je kontrolováno z hlediska funkčnosti i kvality. Každý gril je ještě před zabalením opticky zkontrolován. Co se týká plynových grilů, jsou u každého jednotlivě znovu testovány zapalování a nepropustnost. Poruchy jako např. netěsnící přívod plynu jsou tímto u každého grilu vyloučeny. Zaručujeme neměnnou kvalitu všech dílů u každého grilu.
Produkujeme výrobky o vysoké kvalitě, a proto poskytujeme až 25-ti letou záruku na naše produkty. Zde si můžete přečíst víc o zárukách.
Některé jsou zábavné, některé neobyčejné - příběhy o vynálezcích a vynálezech. Do řady těch „neobyčejných“patří i nápad udělat z bóje gril s poklopem. George Stephen takto přišel k první myšlence na kotlový gril a jím a mnoha následnými modely vnesl revoluci do nejprve americké a následně i globální kultury grilování.
Doba před vynálezem kotlového grilu se vyznačovala používáním cihlových grilů. Pro celou Ameriku bylo typické používání otevřených grilů postavených z cihel. Nevýhod sebou tyto grily nesly několik: nebyly mobilní, při nepříznivém počasí díky chybějícímu poklopu nebyly použitelné a často způsobovaly požár. Kromě toho ani kulinářský požitek nebyl nijak valný: poletující popel se usazoval na oblečení i na mase a to, co nakonec skončilo na talíři, bylo často připálené a špatně uvařené.
Jako velký příznivec grilování, milovník dobrého jídla a otec jedenácti dětí se George Stephen vždy znovu zlobil kvůli všem těmto svízelům, které grilování provázely. Za špatného počasí byl člověk nucen hledat si nějaké přístřeší a nechávat tak hořící cihlový gril bez kontroly.
George Stephen se na nevyhovující situaci nejenom zlobil, ale hledal i řešení. Po mnoha experimentech ho v roce 1952 přivedl při plachtění pohled na bóji k rozhodujícímu nápadu. Rozdělil kovovou bóji na dvě části, spodní použil jako kotel, opatřil ji nožkami a horní část bóje použil jako poklop - prototyp kotlového grilu byl na světě a tím i položen základ pro společnost Weber–Stephen Products Co.
Tento nový způsob grilování přinesl zásadní změnu - a to kontrolovatelnost procesu grilování. Přestože dosažení rozmanitosti při přípravě pokrmů na grilu nebylo původním Stephenovým cílem, mohlo díky jeho vynálezu volit mezi pomalým, nepřímým a rychlým, přímým grilováním. Dnes světoznámý Weberův kotlový gril proměnil v krátké době vzhled amerických zahrad a stal se symbolem grilování.
Kotlový gril byl po počátečním váhání s nadšením přijat a cihlové grily se staly rázem reliktem minulosti. George Stephen založil společnost © Weber-Stephen Products LLC a začal grily vyrábět ve velkém s cílem, aby grily byly nejen inovativní, ale měly i dlouhou životnost. Krátce řečeno: kladl důraz na spojení vysoké kvality a z ní vyplývající dlouholeté praktické užitkovosti výrobků.
Dnes se Weber grily užívají po celém světě. Žádný div, protože při rozmanitosti receptů a postupů jde v podstatě o dvě věci: plnohodnotnou chuť a nekomplikovanou přípravu pokrmu.
George-Stephen Weber GrillGeorgu Stephenovi vděčíme za mnohé. Teprve jeho vynález poklopu umožnil rozmanitost při grilování. Gril funguje jako horkovzdušná trouba a mezi jiným umožňuje šetrnější postupy při přípravě pokrmů jako je např. nepřímé grilování.
Grilovací plocha: | 61 cm x 45 cm |
---|---|
Barva: | černá |
Rozměry: | 116 cm x 126 cm x 61 cm VxŠxH |
ID produktu: | 50999 |
Grilovací plocha | 60cm x 46cm |
---|